Skrivbord för barn

Det är jättebra att skaffa ett skrivbord till sina barn! Då har de någonstans att sitta när de ska rita, måla, göra pärlplattor, klippa, limma, göra julkort, skriva sagor – ja, allt vad barn kan hitta på som kräver att man sitter ner på en och samma plats med en massa material vid sin sida.

För barn finns skrivbord av lite mindre storlek än de normala för vuxna. Detta är givetvis genomtänkt och bra då barn behöver framför allt ett lägre bord att sitta vid. Oavsett om man är liten eller stor behöver man möbler anpassade för sin storlek så att man sitter bra och inte får ont någonstans i kroppen för att man hela tiden behöver sträcka på sig för att nå saker. Det är inte bara bordet det hänger på utan också stolen givetvis. Se till att köpa en stol som är bra för barn att sitta på.

Barn ska ha ett bord av lagom storlek, anpassat till rätt höjd och gärna med en skrivbordshurts med olika lådor där man kan förvara alla olika material till pysslet som barnet vill ha. Skaffa också en skrivbordslampa med bra ljus så att det blir en mysig och trevlig plats för barnet att vistas på, annars kommer ingen vilja sitta vid skrivbordet som du nyss köpt. Låt gärna barnet vara med och välja bord när ni ska handla. Det kan vara en rolig upplevelse för ett barn att besöka en möbelaffär och se allt vad som finns. Detta gör också att barn på sikt blir medvetna om olika val man kan göra.