Dataskrivbord

Litet dataskribord / databordDet finns idag en uppsjö olika varianter av dataskrivbord, du kanske minns de små och klumpiga databorden som introducerades under sent 1990-tal? Glöm dem! Idag är de både snyggare, smartare och mer praktiska. Det är viktigt att välja ett klokt dataskrivbord, dels för kvalitetens skull, dels för ergonomins.

Placera alltid ditt skrivbord så att du kan jobba i lugn och ro, du ska kunna känna dig avslappnad och tillfreds utan att ha massa onödiga störningsmoment hängande över dig. Undvik att ha ett fönster eller en stark ljuskälla bakom datorns skärm, detta kan leda till att du får jobba hårdare för att koncentrera dig på dataskärmen. Detta kan även bidra till en ökad risk för huvudvärk eftersom du dina ögon får koncentrera sig hårdare.

>> Köp ditt nya dataskrivbord hos Furniturebox

Eftersom utrymme, för en del, är A och O, har man tagit fram praktiska databord som smälter bra in i rummens hörn. De flesta varianterna av hörnskrivbord kommer med gott om lagringsutrymme. Du har oftast plats för både dator, skrivare och annat kontorsmaterial i skrivbordet. Viktigt att tänka på är ergonomin, ett hörndataskrivbord är oftast inte anpassningsbart varken i djup- eller höjdläge. Detta kan i längden leda till förslitningar på kroppen.

Särskilt viktigt, om du väljer att skaffa ett skrivbord för ett av rummens hörn, är att du köper en klok, sittriktig och ergonomisk skrivbordsstol. Du kanske inte till en början känner att du får ont någonstans men i längden bidrar en dålig stol till en dålig rygg.

Fler saker att ta i beaktning är till exempel hur du jobbar, med ett hörnskrivbord sitter du med ryggen mot rummet, du sitter instängd i ett hörn. Detta arbetssätt passar vissa medan andra kan uppleva det som jobbigt.

Ett dataskrivbord varierar mycket i pris dels beroende på var du köper det, dels beroende på kvalitet och design. Räkna med runt 3000-5000 kronor för ett stabilt och fullt fungerande hörndataskrivbord. Kom ihåg att mäta alla vinklar i rummet för att se hur stor plats skrivbordet tar, tänk även på att ditt tangentbord och på att datorn ska få plats i skrivbordet. Har du mycket skrivbordsmaterial samt ett större behov av lagringsutrymme kan du behöva komplettera med någon sidomöbel.

 

Databord för mindre rum.

Det finns idag gott om mindre dataskrivbord och databord som lämpar sig utmärkt för det lite mindre rummet. Särskilt praktiska är dessa om man bor i en mindre lägenhet eller i ett studentrum där utrymmet i princip alltid är begränsat. Här kan ett klassiskt 90-talsdatabord lämpa sig väl.

Tänk på att ha en klok stol så att du sitter bra när du arbetar. Dessa databord kommer ofta med hjul, se till att hjulen är låsta eller plocka av hjulen, ett skrivbord som rör sig under tiden man jobbar blir man bara arg på i längden.

Då dessa dataskrivbord ofta är en tillfällig lösning rekommenderar vi inte dyrare inköp. Välj istället ett bord som passar bra in i rummet, det behöver inte vara särskilt dyrt eller hålla speciellt hög kvalitet eftersom det oftast används under kortare perioder. Det viktiga är dock att tangentbord, mus och datorn passar in och får plats.

1 tanke kring ”Dataskrivbord

  1. Pingback: Skrivbord

Kommentarer är stängda.