Fotstöd och fotpallar

Fotstöd & FotpallFotpallar och fotstöd är något som många tar alldeles för lätt på. Varför ska man ha det, undrar många. Svaret är enkelt, en fotpall avlastar både ben, rygg och skuldror. I princip hela kroppen tar stryk om man inte har klokt stöd till sina fötter. Visst kan det kännas skönt att jobba med benen dinglandes i luften men kroppen kommer garanterat säga ifrån, kanske inte direkt men garanterat i förlängningen.

Det har gjorts forskningar på att just fotpallar o fotstöd är det som allra oftast glöms bort i våra kontorslandskap landet över.

>> Köp fotstöd och fotpallar hos Furniturebox

Idag finns det många olika designer och varianter av fotpallarna, det som kan vara viktigt att se efter när man planerar att köpa en fotpall är:

  • Justeringsmöjligheterna – Ett bra fotstöd ska vara justerbart både i höjd- och djupled.
  • Ytan – Det är klokt att välja en fotpall där ytan är något sträv. Detta för att minska risken för att fötterna ska halka omkring på pallen, det kan leda till att man spänner benen och kroppen i onödan.
  • Storleken – En för liten fotpall blir i längden förödande, man kan inte flytta fötterna som man vill och det kommer upplevas som ett onödigt störnignsmoment.
  • Kvaliteten – Här kan man gott betala lite extra för att få ett riktigt bra stöd för sina fötter. Priserna ligger på mellan 200 kronor och 3000 kronor.