Klassiska skrivbord

Klassiskt skrivbordNär vi hör termen; klassiska skrivbord tänker vi kanske allra först på de rustika och bastanta skrivborden som var vanligare förr. Det var skrivbord som i princip såg ut som en snickarbänk fast utan skruvstädet. Idag är ett klassiskt skrivbord så mycket mer, det kan finnas i flera olika tappningar och utföranden. Om man ska kunna hitta en gemensam nämnare mellan klassiska skrivbord då och nu så får den nämnaren bli; enkelhet.

Ett klassiskt skrivbord är enkelt till sitt utförande, det behöver nödvändigtvis inte sakna design, tvärtom. Idag tillverkas många designade skrivbord där detaljerna främst läggs i matchningen av färger i kombination med matchningen av bordsbenen i kombination med skrivbordsskivan.

Rena träskrivbord tenderar att minska i tillverkning och inköp, kanske är det en modefråga. Istället tar lätta, tunna och enkla skrivbord över. De ska vara så smidiga som möjligt samtidigt som de har en unik design. Att kombinera ben i metall med skrivbordsskivor i någon fräck färg har blivit väldigt populärt på sistone.

>> Köp ett klassiskt skrivbord hos Furniturebox

Viktigt att tänka på när du ska köpa ett klassiskt skrivbord är bland annat följande:

  • Vikten – Ett skrivbord kan vara väldigt tungt, särskilt de lite äldre och mer rustika modellerna. Tänk på att skydda golvet så att inte repor eller märken uppstår.
  • Utrymmet – Anpassa storleken på skrivbordet så att det passar in i rummet, ett för stort bord blir oftast allt för iögonfallande och kan i längden bli något man stör sig på.
  • Om du väljer någon fräck färg, var då noga med att det matchar den övriga inredningen i rummet.
  • Att du sitter bra vid ditt skrivbord är bland det viktigaste, prova gärna noga i affären så att du är säker på att du gör ett bra val.
  • Tänk på att det ofta inte finns något utrymme för tangentbord eller dator på de klassiska skrivborden, har du tänkt placera en dator på det så är det kanske bättre att välja ett dataskrivbord istället.
  • Planera noggrant vad du vill använda ditt skrivbord till. Behöver du ha lådor i skrivbordet? Bör det finnas möjlighet att låsa lådorna? Finns det något fack där kan ställa dina pärmar och dina böcker? Behöver du köpa med ett bokställ för att enklare kunna arbeta?
  • Skydda gärna ditt skrivbord med något snyggt skrivbordsunderlägg, det finns idag sidor på nätet där man kan beställa egna och personliga skrivbordsunderlägg.