Kontorsstolar

KontorsstolarEn klok och sittriktig skrivbordsstol är något väldigt viktigt, främst för ergonomins och kroppens skull. Det finns idag en uppsjö olika kontorsstolar och det skiljer mycket om man ser till kvalitet, design och komfort.

När man går i tankarna att köpa en ny stol till skrivbordet är det bra att fundera över hur mycket tid man kommer spendera sittandes, exempelvis framför datorn. Om man tror att det kommer bli flera timmar om dagen så är det helt klart värt att satsa på en lite dyrare och finare stol.

>> Köp din nya kontorsstol hos Furniturebox

Det du bör tänka på när du ska köpa en ny skrivbordsstol är följande:

  • Komforten – Är stolen skön att sitta i? Kan du tänka dig att sitta länge i den? Tänk på att du ska kunna sitta avslappnat i stolen utan att det känns konstigt eller gör ont någonstans.
  • Ergonomin – Ger stolen dig det stöd du behöver för exempelvis axlar, ländrygg och nacke? Finns det kloka armstöd som du kan justera efter önskemål? Kan du justera stolen så att du sitter på en passlig höjd? Ju fler inställningsmöjligheter en kontorsstol har, ju större är chansen att din kropp kommer må bra.
  • Priset – Om du inte kommer spendera särdeles mycket tid i stolen är det kanske inte värt att lägga ner flera tusentals kronor på en lyxig skrivbordsstol. Normalt ligger priserna för skrivbordsstolar i spannet mellan 500 kronor upp till 15 000 kronor.

Att det skiljer så mycket i pris mellan den billigaste och den dyraste kontorsstolen beror främst på kvalitet och funktioner. En stol som har många inställningar är generellt sätt dyrare än en enkel stol utan justeringsmöjligheter. Var inte rädd att fråga om hjälp på kontorsvaruhusen, de hjälper dig gärna både med att prova ut en stol och sedan ställa in den efter dina förutsättningar.

Det kan ofta löna sig att jämföra priser mellan olika möbelfirmor och kontorsvaruhus. Det kan ibland skilja tusentals kronor mellan de olika företagen även om det är samma stol som säljs.