Skrivbord för barn

Det är jättebra att skaffa ett skrivbord till sina barn. Då har de någonstans att sitta när de ska rita, måla, göra pärlplattor, klippa, limma, göra julkort, skriva sagor – ja, allt vad barn kan hitta på som kräver att man sitter ner på en och samma plats med en massa material vid sin sida.
Här presenterar vi utvalda modeller utav skrivbord för barn.

STAR barnskrivbord
Möbler ifrån varumärket Kids Concept är en stor favorit i barnrummet bland såväl föräldrar som barnen själva. Det här skrivbordet i vitlackerat trä passar in i de flesta barnrum och kan följa med under många år i takt med att barnet växer. Förutom en bra yta att rita och pyssla på har skrivbordet två stora lådor under skivan som utsmyckade med utskurna stjärnor istället för handtag. En såväl lekfull som smakfull detalj som sätter pricken över i:t på möbeln.

BEPPO barnskrivbord
Ett skrivbord med höjbara men är ett mycket bra val om man vill ha en möbel som kan vara med länge. Det här skrivbordet erbjuder just detta, samtidigt som du kan luta bordsskivan utifrån vad som passa för den aktivitet som du ska göra. Under skivan finns en liten låda där pennor och papper smidigt kan förvaras. Förutom blått finns skrivbordet att välja i fler andra färger.

För barn finns skrivbord av lite mindre storlek än de normala för vuxna. Detta är givetvis genomtänkt och bra då barn behöver framför allt ett lägre bord att sitta vid. Oavsett om man är liten eller stor behöver man möbler anpassade för sin storlek så att man sitter bra och inte får ont någonstans i kroppen för att man hela tiden behöver sträcka på sig för att nå saker. Det är inte bara bordet det hänger på utan också stolen givetvis. Se till att köpa en stol som är bra för barn att sitta på.

När vi har testat bästa skrivborden för barn har vi konsulterat Bäst För Barn som gör bäst i test för barn och föräldrar. När det handlar om att välja produkt för sitt barn vill man gärna ha mycket info och bra underlag för att kunna göra bästa beslutet.

Barn ska ha ett bord av lagom storlek, anpassat till rätt höjd och gärna med en skrivbordshurts med olika lådor där man kan förvara alla olika material till pysslet som barnet vill ha. Skaffa också en skrivbordslampa med bra ljus så att det blir en mysig och trevlig plats för barnet att vistas på, annars kommer ingen vilja sitta vid skrivbordet som du nyss köpt. Låt gärna barnet vara med och välja bord när ni ska handla. Det kan vara en rolig upplevelse för ett barn att besöka en möbelaffär och se allt vad som finns. Detta gör också att barn på sikt blir medvetna om olika val man kan göra.